Ültessünk fűszer növényeket!

Ha van kiskerted, nem is kérdés, hogy kell benne egy kis sarok, ahol a fűszernövények nőhetnek. Nem kell nekik sok hely, 1-2 m2-en, már sokféle fűszer megtermelhető.
Ha nincs kiskerted, hát ültesd ablak párkányra, lépcsőfordulóba, közös előkertbe, amit találsz a lakóhelyeden, nem fogod megbánni.
Az öntözésen kívül nem sok törődést igényelnek. Sok évelő fűszer van, mint a zsálya, majoránna, rozmaring, menta, citromfű, kakukkfű, borsfű, hogy csak néhányat említsünk, ezek aztán évről évre friss ízekkel láthatnak el minket.
Arról sem feledkezhetünk el, hogy minden fűszernövény gyógynövény is egyben. nem csupán ételeinket teszik ízletesebbekké, hanem rengeteg nyavalyára jelenthetnek gyors segítséget. A menta segíthet elmulasztani a fejfájást, a zsálya kiváló gyulladásokra, a citromfű gyógyítja az ajakherpeszt, a bazsalikom csökkenti a csípések okozta kellemetlen érzést és persze az összes jótékony hatású emésztési bántalmakra. Ültetésre fel! Remek hétvégi program lehet, ne hagyjátok ki belőle a kisebbeket sem!

Megjegyzések