Levendula zsákok


A levendula zsákocskák több helyen is fellelhetők az otthonunkban. Minden évben gyűjtöm a levendula virágát, és mivel parfümös aromája miatt én teának annyira nem kedvelem, csak kivételes esetben teszem teakeverékbe, máshol látom hasznát.
Szeretem, ha a friss törölközők illatát erősíti. A téli ruhák nem rakhatók el nélküle, mert távol tartja a kártevőket. A fehérneműs fiókból sem hiányozhatnak, de gyakran a cipők közt is fellelhetők.

Ha a kisfiammal alvópárnát készítettünk gyógynövényekkel, abból sem hiányozhatott a levendula. De tehetjük a vendégek párnája alá, a babakocsiba, ha gyermekünket altatjuk. Ez is egy olyan dolog, amelynek a felhasználási lehetősége egy háztartásban szinte végtelen.

Bármilyen maradék anyagból vágjunk ki két kb. 10 cm  x 20 cm-es darabot és színével összefordítva varjuk körbe három oldalát. Ha kész vagyunk, fordítsuk ki és töltsük meg a virágokkal, majd egy szalaggal, zsinórral kössük be a kis zsákunk száját, és kész is a kis hasznosság. Ha gyermek van a családban, semmiképp se hagyjuk ki ebből a mókából, nagyon fogják élvezni mind a készítését, mind az eldugdosását.

Megjegyzések